De flesta som känner igen Gislavedsbon Sanna Fröne har säkert sett henne i någon av kommunens parker eftersom hon jobbar som parkarbetare. Men nu har en av Sannas stora drömmar gått i uppfyllelse och de annars orange arbetskläderna har bytts ut mot något lite glammigare när hon satt ihop sitt allra första musikalbum - ep:n "SANNA".

– Det är ju verkligen kontrasternas kontrast till mitt jobb. Men alla som känner mig vet hur stor del musiken har i mitt liv. Jag har alltid sjungit så länge jag kan minnas, men att det skulle bli country på min första ep var självklart, säger Sanna Fröne.

Egen musik

Vägen till ep:n med fyra egenskrivna countrylåtar har varit tuff berättar Sanna. Men nu när den är ute och går att lyssna på via Spotify är det ett stort leende på hennes läppar.

– Det är verkligen en tuff bransch och man måste hitta rätt. Men det känns ju helt fantastiskt att det här har blivit verklighet.

Annons

Sanna har alltid skrivit egna låtar, men det var när hon träffade Värnamobon Mattias Gränsmark som låtskrivandet tog fart på riktigt. Tre av de fyra låtarna på ep:n har de skrivit tillsammans. Men att det var ett meddelande via Instagram som skulle leda till att drömmen blev verklighet på det här sättet var hon inte beredd på.

– Jag behövde en manlig röst till en av låtarna, så jag chansade och skrev till producenten och låtskrivaren Steve Freeman i Nashville. När han hörde utkastet till låten ville han höra alla fyra och då kände han att han ville ta sig an hela projektet. Han producerade och spelade in låtarna tillsammans med några fantastiska musiker i Nashville, säger Sanna.

Vill skapa mer

Sången spelade Sanna sedan in i Soundmills studio i Marieholm, men just kopplingen till Nashville, USA, är stort för henne eftersom staden är starkt förknippad med countrymusiken.

– Jag har ju alltid tänkt att jag ska åka dit, men att hela min första platta skulle produceras där, trots att jag själv inte har varit där fysiskt än, känns nästan overkligt och jag är verkligen stolt. Att en röst från lilla Gislaved kan koppla samman Nashville och Sverige är häftigt, säger hon.

Sanna vill med sin musik både slå ett slag för countryn och även utöka utbudet av genren.

– Jill Jonsson och Frist Aid Kit är några av mina svenska förebilder inom countryn, men det finns plats för fler och jag tror att genren är på väg att bli större. Det finns en ärlighet och medmänsklighet i den här musiken som jag tror att vi behöver mer av i våra liv.

Nu hoppas den nya ep-debutanten på mer musiksläpp i framtiden.

– Jag älskar mitt jobb som parkarbetare, men alla har vi drömmar och jag vill visa att det går bara man vill och vågar satsa. Det kommer absolut att komma mer musik från mig framöver.