I Paoks senaste möte med Olympiakos fick tränaren Oskar Garcia en pappersrulle kastad i huvudet. På söndagskvällen var det dags för nytt kaos när Paok tog emot AEK Aten i det grekiska ligaspelet.

Det var i den 90:e minuten som hemmalagets Fernando Varela nickade in bollen i mål. Ett mål som betydde 1–0 till Paok och tre poäng som gjorde att laget på allvar blandade in sig i titelstriden. Hemmapubliken firade entusiastiskt.

Men efter protester och en efterföljande domardiskussion dömdes målet bort, och kaos utbröt.

Flera fans tog sig in på planen och det gjorde också Paoks klubbägare Ivan Savvidis. Enligt grekiska tidningen SDNA blev det tumult när Savvidis närmade sig både spelare och ledare i bortalaget AEK Aten för att göra sin röst hörd. Enligt medieuppgifter ska Savvidis också ha burit ett pistolliknande föremål och han ska även ha uttalat dödshot mot domarna.

Under måndagen kom beskedet att samtliga matcher i den grekiska högstaligan i fotboll ställs in tillsvidare, som en motreaktion av söndagens händelse.

"Vi har beslutat att avbryta ligan. Den kommer inte att återupptas innan vi har ett tydligt ramverk, som alla skriver under på", säger Greklands vice idrotts- och kulturminister Georgios Vassiliadis.

Niklas Hult säger till Sportbladet att det knappt går att beskriva vad som hände när Paoks ägare stormade in på planen:

Annons

– Det är självklart helt, totalt galet. Ingen fattade just då var det egentligen var som hände. Det blev ett sånt tumult, mellan spelare, mellan ledare i de olika lagen, vakter, ja alla, säger Hult.

På måndagsförmiddagen återsamlades hans lag på träningsanläggningen.

– Vi pratade givetvis om det som hänt. Klubbledningen vill att vi ska koncentrera oss på fotbollen så får andra ta om det här.

– Jag vet fortfarande inte vad jag ska tro. Jag vill bara spela fotboll, säger Niklas Hult.

Spelare fick gå emellan för att hindra Ivan Savvidis från attackera en klubbrepresentant i bortalaget.
Foto: TT

LÄS MER: Hult firade jul i Värnamo: ”Hoppas vara med i VM-snacket”