Han var och provspelade hos klubben tidigare i år och fick med sig ett kontraktsförslag hem till Nigeria.

Nu är ytterbacken Adebayo Ademilua klar för IFK Värnamo.

— Han har signat kontraktet så jag förutsätter att han är klar, skrattar sportchefen Tomas Lundqvist.

— Inget är klart förrän jag har det på pränt och det har jag i det här fallet. Vi har träffat hans agent och de har varit här. Vi hade bra samtal här en hel eftermiddag om samarbete och framtid. Det ska bli jättespännande.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

IFK Värnamos första träning sker på måndag och då hoppas han att Ademilua och Archford Gutu båda är med.

— Men det ska ju gå via Migrationsverket också.

På den träningen kommer övriga nyförvärv att vara på plats men också nya zeeländaren Tyler Lissette som provtränade med klubben i november.

Annons

— Järdler har tittat på bilder på honom och tycker att det ser intressant ut, säger Lundqvist.

Sex spelare från förra årets trupp står just nu utan kontrakt men flertalet för diskussioner med klubben enligt Lundqvist som ger beskeden om dessa spelare nedan:

Tobias Englund: "Vi för diskussioner. Han har fått ett muntligt kontraktsförslag."

Martin Claesson: "Vi hade en sittning och han ville avvakta. Han har sagt att han inte kan bestämma sig om han ska fortsätta eller inte."

Peter Jul Nielsen: "Vi har sagt att vi ska ta en kontakt efter nyår och de är ju nu. Men vi har inte haft några konkreta diskussioner."

Oscar Johansson: "Han räknar jag med att vi ska behålla. Vi för diskussioner med hans agent och jag hoppas att det ska bli klart inom några dagar."

Jwan "Dido" Hussein: "Han är nyopererad och vi har bestämt att inte förnya i dagsläget. Men vi håller kontakten och ser hur hans rehabilitering går."

Pär Cederqvist: "Jag har träffat honom och haft diskussioner. Vi för väl dem framåt. Jag hoppas att han ska köra ett år till. Det är vår plan."