LÄS MER: Niclas Palmgren (M) slutar som kommunalråd

LÄS MER: Palmgren drömde om att bli bartender

LÄS MER: Niclas Palmgren tackades av: "Han är fantastisk"

Efter 16 år som kommunalråd för Moderaterna i Gislaveds kommun lämnade Niclas Palmgren tidigare i år över uppdraget till sin partikamrat Anton Sjödell.

Niclas Palmgren sade att han skulle sitta som ordförande för bygg- och miljönämnden och i räddningsnämnden fram till årsskiftet 2018/2019. Sedan skulle det vara definitivt slut med den politiska karriären.

En rörd Niclas Palmgren avtackades som kommunalråd i kommunhuset i Gislaved i slutet av april. Vad han skulle göra istället visste han inte då eller så ville han inte avslöja det.

Men nu har Niclas Palmgren ändrat sig - han vill vara kvar på den politiska scenen i Gislaved. Valberedningen i Moderaterna frågade honom om han ville fortsätta som ordförande i räddningsnämnden i Gislaveds kommun under fyra år till. Det ville han gärna.

Annons

Krävdes det middagar på fina restauranger och stora övertalningskampanjer från ditt parti för att du skulle ändra dina planer?

– Nej, nej, inte alls. Jag blev tillfrågad av mitt parti och jag var inte svårövertalad. Jag har ändrat mig, jag kandiderar till uppdraget som ordförande i räddningsnämnden, säger Niclas Palmgren.

Men du skulle ju sluta helt med politiken nu vid årsskiftet, vad var det som fick dig att ändra dina planer?

– Politiken och räddningsnämnden är ett kall för mig, och jag tycker att jag har något att tillföra efter alla år i Gislavedspolitiken. Jag är jätteglad att mitt parti har nominerat mig till uppdraget, det definitiva beslutet tas i fullmäktige den 13 december om jag får uppdraget, förklarar Niclas Palmgren.

Du kan helt enkelt inte slita dig från Gislavedspolitiken?

– Nej, det här var väldigt lockande för mig. Sedan är det ett lagom stort uppdrag att vara ordförande i räddningsnämnden. I uppdraget ingår i och för sig både Gislaved och Gnosjö räddningstjänst.

– Men det är ändå ett av de minsta uppdragen som ordförande i nämnderna och jag bedömer att det tidsmässigt går att kombinera med andra jobb, förklarar Niclas Palmgren.

På tal om andra jobb: Vet du vad du ska jobba med utanför politikens värld nu då?

– Nej, det är inte klart än vad jag ska göra. Men jag har återgått till familjen i Palmgrengruppen som bland annat har Isaberg Restaurang, Madame restaurang och Tältspecialisten.

– Jag jobbar med olika projekt inom IT och ekonomi. Det är där jag har min arbetsplats sedan i somras. Men i övrigt är det inget bestämt, säger Niclas Palmgren.

Nomineringen av Niclas Palmgren till uppdraget som ordförande i räddningsnämnden under mandatperioden 2019-2022 antogs av en enig moderat grupp på måndagens gruppmöte. På det mötet antogs samtliga partiets nomineringar till uppdrag för kommande mandatperiod.

Bland annat nominerades Anton Sjödell för uppdraget som kommunalråd för Moderaterna och som vice ordförande i kommunstyrelsen. Även den nomineringen antogs av en enig moderat grupp.

Niclas Palmgren lämnade över uppdraget som Moderaternas kommunalråd till Anton Sjödell i våras. Så här såg det ut i slutet på april när en rörd Niclas Palmgren avtackades i kommunhuset.

Moderaternas nomineringar till ordförandeposter i Gislaved

Kommunstyrelsen - Förste vice ordförande: Anton Sjödell

Socialnämnden - Förste vice o..

Moderaternas nomineringar till ordförandeposter i Gislaved

Kommunstyrelsen - Förste vice ordförande: Anton Sjödell

Socialnämnden - Förste vice ordförande: Christoffer Gullberg

Demokratiberedningen - Ordförande: Agneta Karlsson Ledamot: Staffan Sjöblom

Barn- och utbildningsnämnden - Ordförande Maria Gullberg-Lorentsson

Fastighets- och servicenämnden - Ordförande: Lisbeth Andersson

Fritidsnämnden - Ordförande: Malin Sjöblom

Tekniska nämnden - Förste vice ordförande: Per Lorentsson

Kulturnämnden - Förste vice ordförande: Markus Lewintus

Bygg- och miljönämnden - Förste vice ordförande: Patric Bergman

Räddningsnämnden - Ordförande: Niclas Palmgren

Valnämnden - Ordförande: Kim Westlund

Överförmyndarnämnden - Ordförande: Lis Melin

Gislavedshus Energi Koncern AB - Ordförande: Bengt-Anders Johansson

Gisletorp Lokaler AB - Ordförande: Björn Björkman

Stiftelsen Isabergstoppen - Ordförande: Mikael Eriksson

IT
Val