Under tisdagen kallade Niclas Palmgren till presskonferens i Gislaved. Under presskonferensen började han med en utläggning om hur det gick till när han först blev kommunalråd i Gislaveds kommun för 16 år sedan innan han avslöjade varför han kallat till presskonferensen.

– Jag berättade för valberedningen för ett antal veckor sedan att jag inte kommer stå till förfogande för omval och kommer därför inte vara kvar som kommunalråd. Det har varit en lång och utdragen process men jag bestämde mig definitivt nu under jul- och nyårsledigheten, säger han om sitt beslut.

Palmgren berättar att det inte finns någon egentlig orsak till att han väljer att lämna sitt uppdrag som kommunalråd och inte ställer upp för omval. Han har trivts väldigt bra med jobbet men nu är han sugen på att hitta tillbaka till näringslivet.

Annons

– Jag kom från näringslivet när jag kom hit och nu är jag sugen på att hitta tillbaka till det. Det har varit fantastiska 16 år här men nu är det dags för något annat.

Vad som händer för Niclas Palmgren (M) nu är ännu lite oklart. Redan 30:e april lämnar han sitt uppdrag som kommunalråd men väljer att sitta kvar som ordförande i bygg- och miljönämnden, räddningsnämnden och i kommunfullmäktige, i alla fall för tillfället.

– Allt beror på när jag hittar ett annat uppdrag och hur det ser ut. Jag sitter ju dock längst kvar så länge jag är vald till dessa positioner men jag kan avgå i förtid även från dem.

Vem som nu axlar Niclas Palmgrens (M) roll är ännu inte klart men om två veckor släpps vallistan inför höstens kommunval och kort därefter räknar Moderaterna att ha en ersättare klar.

– Vi har pejlat med vissa personer var de står politiskt och i livet för att få fram en efterträdare. Nu har vi två veckor på oss att sy ihop listan och sen ska den godkännas på kretsårsstämman. Så fort som möjligt efter det räknar vi med att kunna presentera en efterträdare till Niclas, säger Staffan Sjöblom som representerar Moderaternas nomineringskommitté.