Det var strax innan klockan 14.00 på fredagen som den danska polisen beordrade att Öresundsbron i riktning mot Sverige skulle stängas av. Samtidigt stängdes även Storabältsbron mellan Själland och Fyn i Danmark av. Även tågtrafik och färjetrafik mellan Sverige respektive Tyskland stängdes av temporärt.

Enligt TT var anledningen att Köpenhamnspolisen var på jakt efter en stulen bil med tre misstänkta personer. Enligt Expressen så skulle de tre personerna ha koppling till ”Allvarlig kriminalitet”

Under kvällen hittades bilen i Danmark. Var eller när vill den danska polisen inte gå in på, skrev Kvällsposten. Det är oklart om någon person greps i samband med fyndet, enligt TT.

Dansk polisen uppgav på lördagen att misstankarna de hade var om hot mot flera personers liv, uppger TT. Det visade sig också att den eftersökta Volvon V90:n, som anmälts stulen i Sverige, inte hade någon koppling till hotet mot personerna, dock ska personerna som färdades i den kopplas till annan grov brottslighet.

Det aktuella hotet var riktat mot flera enskilda personer, inte mot allmänheten, säger polisen.

Polisen ska ha meddelat till danska medier att det inte föreligger någon fara för allmänheten. Men man avråder samtidigt avråder man från att försöka ta kontakt med de misstänkta personerna, skriver TT.

Annons

Polisen har gjort tillslag mot flera platser i Danmark men vill inte gå in på vad de har gett för resultat.