Annons

Näringslivet ordnar egen direktbuss

Näringslivet ordnar egen direktbuss

Pendlarbussen till Hillerstorp får inte längre ekonomiskt stöd från Region Jönköpings län. Näringslivsföreningen är besviken över att regionen inte ordnar en permanent direktbuss. Istället ordnar näringslivet en egen lösning.
– Vi tar tag i detta direkt, säger Göran Göhlin, ordförande i Gnosjöandans Näringsliv.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Besöksrekord – 20 procent mer folk än 2018: ”Då fick jag gåshud”

När museichefen Rickard Bindberg räknat ihop fjolårets inträdesbiljetter till Husqvarna museum kunde han konstatera att 2019 slog all time high i antal besökare.

Inbrott i BMW-bil och bostadshus – hund sökte efter spår

På lördagen larmades polisen till området Torsbo i Vaggeryd efter att en bostad utsatts för inbrott. Där stals en firmabil som stod parkerad intill huset stals.
Lite senare fick polisen in samtal om stöld ur en BMW-bil från samma kvarter.

Möt Kerstin som lever med en oupptäckt sjukdom

Kerstin ser ut till att vara som vilken fyraåring som helst, men skillnaden är att hon lever med en sjukdom som inte är upptäckt av läkarvetenskapen, en så kallad odiagnostiserad sjukdom.
– Det tog ganska lång tid innan detta sjönk in, säger Kerstins föräldrar, Johanna och Gustav Karlsson.

Följ med på hemvärnets stridsövning i skogen: ”Duktiga ungdomar”

Disciplin och rutiner är allt. Häromveckan kom en ny kull värnpliktiga till Eksjö garnison. Tidningen träffade dem under deras första övning med vapen ute i skogen.

Anna vill att fler ska skåla med kombucha

Ett glas med kyld, bubblande dryck med smak av jordgubb, päron eller citron, som dessutom främjar din hälsa. Kombuchan har blivit en trendig dryck som allt fler använder. Häng med hem till Anna Runesson som skapat ett eget bryggeri i källaren i Bankeryd.

Ny italiensk litteratur – på svenska

Ett svep genom den samtida italienska litteraturen hamnar ofta i sexualiseringen av unga kvinnor, som offer för rigida förväntningar. I den femte delen av serien om översatt litteratur har Ulla Strängberg botaniserat bland nyöversatt prosa från Italien.

Mannen går fri men kvinnan får ett liv som i ett fängelse

Hon berättar om hoten och våldet som hennes före detta man utsatte henne för under många och långa år. I dag lever hon gömd med skyddad adress, i ständig rädsla för att mannen ska hitta henne och döda henne. Han går fri – men hon lever som i ett fängelse.

Ung kvinna hotades med kniv – gärningsmannen flydde till fots

En kvinna i 20-årsåldern hotades med kniv och blev puttad till marken av en ensam gärningsman natten mot lördagen. Polisen sökte efter mannen – men i nuläget är han på fri fot.
Artikel 2 av 9
Besöksrekord – 20 procent mer folk än 2018: ”Då fick jag gåshud”
Tillbaka till startsidan