Värnamo Nyheter

Annons

När första världskriget kom till Eksjö

När första världskriget kom till Eksjö

När första världskriget kom till Eksjö hade stridigheterna sedan någon vecka upphört, närmare bestämt den 11/11 klockan 11. Hur kom det sig att ett stort tyskt bombplan från Berlin landade just på Ränneslätt i november 1918? Ombord fanns två tyska piloter och den svenske militärattachén. Det ryktades om ytterligare en person ombord.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Lastkran välte i Gislaved – person föll flera meter

En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus efter att en lastkran välte på Mossarps återvinningscentral i Gislaved på fredag förmiddag.
– Kranen som stod på ett lastbilsflak välte av oklar anledning. Personen som satt inne i kranhytten föll omkring tre meter, säger Torbjörn Eliasson, yttre befäl på räddningstjänsten Gislaved/Gnosjö.

Ledare: Theresa May försökte göra det omöjliga

Det var ett omöjligt uppdrag från början att genomföra Brexit.

Ida byter klubb – hoppas på allsvensk debut

Hon var på bänken i en allsvensk match förra säsongen.
Till hösten hoppas Ida Nilsson, 17, på att få debutera i samma division.
Fast i en annan klubb.

Ett års polisarbete las på 300 000 barnporrbilder

Den Gislavedsman som blev påkommen med att förfoga över 300 000 barnporrbilder har nu fått sin dom. Delar av materialet är enligt polisen mycket grovt.

Kohlström om Horace Engdahls nya bok: "Ett undermåligt försvarstal"

Horace Engdahls nya samling aforismer levererar dåligt vädrade åsikter, ämnade att provocera överkänsliga läsare. Det är ett försvarstal med diffusa argument och oskarp stilkänsla.

Statsvetaren: Därför bör vi rösta i EU-valet

Nästan varannan röstberättigad i Sverige avstod från att rösta i förra EU-valet. Men att lägga ner sin röst kan vara riskfyllt om man hyllar demokrati, anser en statsvetare.
– Vi vet att om antidemokratiska partier kan mobilisera sina väljare så behövs röster för de partier som värnar om demokratin, säger Magnus Lindh.

David Lindén: Tänk till hur du röstar på söndag

Värna den klassiska linjen.

Gnosjö är bland de tio bästa

Nu står det klart att Gnosjö har chansen att bli Årets hållbara skolmatskommun. När den stora galan äger rum i Malmö i höst är Gnosjö nämligen en av tio nominerade kommuner.
Artikel 2 av 9
Lastkran välte i Gislaved – person föll flera meter
Tillbaka till startsidan