Den 15-16 mars kommer årets Möbelriksdag att äga rum i Värnamo – närmare bestämt i Gummifabriken och Vandalorum. Enligt arrangören Interior Cluster Sweden ska Möbelriksdagen fungera som en kreativ mötesplats för näringslivet, beslutsfattarna och möbelbranschen.

– Möbelriksdagen har till skillnad från möbelmässan inte fokus på sälj. I stället står nätverkande och att lära känna andra intressenter i centrum, säger Anders Wisth.

Värnamo en av huvudintressenterna

Annons

Interior Cluster Sweden, eller Möbelklustret som det också kallas, består av ett antal företag, branschorganisationer och kommuner. Värnamo är en av dessa noder, vilket är anledningen till att Möbelriksdagen ska anordnas på orten.

– Till konferensen i Värnamo kommer det att komma företagsledare och ledande politiker. Det innebär ett tillfälle för företagsledarna att uttrycka sina tankar för politikerna, säger Anders Wisth och fortsätter:

– Därutöver kommer flera andra speciellt inbjudna gäster däribland formgivaren Mats Theselius och den kände företagsledaren Roberto Moroso från Italien.

Bland de som dyker upp återfinns också namn såsom Lars Adaktusson, Pia Hansson, Carlo Piemonte, Annie Lööf, Anna Rosenqvist och Mikael Damberg.

Vilka andra personer kommer till Möbelriksdagen?

– I huvudsak de som har intresse i branschen. Men även de som vill förstå möbelbranschens betydelse för regionen, säger Anders Wisth.