Under onsdagskvällen vann VGIK mot Mjölby på straffar efter närmast kaotiska former. När matchen först blåstes av trodde Mjölby nämligen att de hade vunnit matchen efter förlängning. Lite senare visade det sig dock att förlängningen hade pågått för länge och i stället för att fira segern på vägen hem till Mjölby fick bortalaget i stället snabbt göra sig redo för en straffläggning. En straffläggning som de alltså förlorade.

– Det var helt sjukt. Jag gjorde en intervju med Corren och när jag kom tillbaka var det kalabalik i omklädningsrummet för domaren hade varit inne och sagt att det skulle läggas straffar, berättar Mjölbys tränare Erik Vikström.

Protesterar mot slutresultatet

Mjölby HC kommer gå vidare med ärendet och lämna in en protest till förbundet där de kräver att matchen antingen spelas om eller att det första resultatet, alltså det där Mjölby vann i förlängning, räknas. Ett beslut kommer att tas under torsdagen.

Annons

– Tittar man på tabellen är ju det här en otroligt viktig poäng som vi går miste om, säger Vikström.

På fredagskvällen fortsätter kvalserien för Mjölbys del med den viktiga toppmatchen mot HA74.

Klarar ni lägga det här bakom er och fokusera på den matchen nu?

– Ja, det kommer vi göra. Det är precis vad vi sagt till varandra att vi måste komma till Mjölby och glömma det här medan våra andra ledare jobbar vidare med det. Vi har inget annat val än att fokusera på nästa match, säger Vikström.

FOTNOT 1: Papperstidningen hade redan gått i print när matchen avgjorts - därav är den tidigare texten med Mjölbys "seger" med i den. Vi ber om ursäkt för det.

FOTNOT 2: Värnamo Nyheter har varit i kontakt med huvuddomaren i matchen som inte vill kommentera händelsen.