Larmet om branden inkom klockan 09.32 på lördagsmorgonen. De första uppgifterna berättade att det börjat ryka från en vägg och klockan 11 berättade Fredrik Malm, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping, att rökutvecklingen från väggen blivit en brand.

— Det är en fullt utvecklad brand till den mån att den håller sig till konstruktionen. Det är små glödbränder i väggar och golv och det är ett gammalt trähus så det sprider sig snabbt. Nu jobbar vi med värmekamera och öppnar där de varma punkterna är, sa han då.

Annons

Styrkor från Gislaved, Smålandsstenar, Burseryd, Bor och Hylte larmades till platsen och ett 20-tal brandmän arbetade med släckningen.

— Vi vill försöka rädda huset, säger Fredrik Malm.

Han berättar att det inte finns någon spridningsrisk och att man i nuläget inte vet vad som har startat branden.

— Vi har inte kontroll på branden än utan jagar brandhärden och letar spridning. Vi kommer att vara på plats i minst ett antal timmar och även om vi får kontroll på branden kommer vi förmodligen att vara kvar hela natten också, säger han.

Det finns inga uppgifter om att någon är skadad, enligt räddningstjänsten. Enligt polisen finns ingen misstanke om att ett brott skulle ligga bakom branden.

Stopp på väg 26

Trafikverket meddelade därefter att det rådde stopp i båda riktningar på väg 26 i höjd med Smålandsstenar till följd av branden. Vid klockan 23.45 var det åter full framkomlighet på platsen.