Stölderna har inträffat i området Trälleborg. Samtliga anmälningar har kommit in till polisen mellan klockan 06 och 08 på måndagsmorgonen.

— Vi har åkt runt och kollat efter eventuella spår. Men detta är ganska svårutredda brott. Vad vi kommit fram till vet jag inte riktigt än men vi kan anta att det är en eller flera gärningsmän som ligger bakom eftersom det varit på en väldigt liten geografisk yta som brotten skett på, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen i region Öst.

Annons

En något underlig detalj vid nattens stölder i Värnamo är att i en av bilarna fanns en väl synlig plånbok, men den har gärningsmännen inte varit intresserade av att stjäla.

— Det tyder på att de varit väldigt målmedvetna i vad de gjort, säger Björn Öberg.

Polisen tar tacksamt emot vittnesuppgifter som kan kopplas till nattens BMW-stölder i Värnamo. Vittnen uppmanas att kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Stölder från BMW-bilar har under de senaste åren varit ett återkommande brott i Jönköpings län och i grannlänen. Senast i fredags rapporterades det om stölder från BMW-bilar i Ljungbytrakten.

I juni grep polisen i Halland tre personer som kunde misstänkas för omfattande stölder från BMW-bilar. I februari utsattes även tre BMW-ägare i Gislaved för likartade stölder som nu har skett i Värnamo. I oktober 2016 greps fyra personer i Vetlanda misstänkta för stölder från BMW-bilar.