– Polisen vill ha fortsatt hjälp. Vi har fått nya sökområden. Idag, torsdag, kör vi igång 10.00 och vi hoppas på så många frivilliga som möjligt, säger Tranåsbon Bo Lundin i Missing People.

Relaterat: FU-ledaren om försvunna Nathalie: ”Vi jobbar med två olika spår”

Ett 70-tal personer från hela Höglandet deltog i Missing Peoples sökinsats under onsdagen, trots ett lynnigt vinterväder med kyla och väta var uthålligheten stor bland deltagarna i skallgångskedjorna.

– Det går alldeles utmärkt att ansluta till samlingen vid Eksjö polishus idag även om man inte deltagit tidigare i sökinsatsen, betonar Bo Lundin.

För att få delta i skallgången efter Nathalie krävs att man fyllt 18 år. Nån föranmälan behövs inte. All information får man på plats vid sökorganisationens ledningscentral intill polishuset.

Tänk på att ha bra kläder och skor. Gärna lager på lager för att hålla värmen. Och ta med dricka och frukt, choklad, kex eller liknande för att kunna äta något under skallgången.

Polisen gick ut med nya bilder på Nathalie under onsdagen. De här bilderna på försvunna Nathalie är tagna i centrala Eksjö i lördags vid lunchtid.
Foto: Foto: Polisen

Polisens huvudtes

På torsdagsmorgonen berättade Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst, att polisen har sökt med samma intensitet under onsdagsnatten.

– Vi har haft flera styrkor igång som fortsatt att söka. Både hundpatruller och vanliga patruller, säger hon och fortsätter:

– Vi tror att det rör sig om ett frivilligt försvinnande. Det är vår huvudtes, även om misstankarna kring brott inte är helt borta, säger hon.

På torsdagseftermiddagen meddelade polisen att de kallar till pressträff på polishuset i Eksjö för att ge ny information om försvinnandet. Nathalie är fortfarande försvunnen.

Annons

Relaterat: Företag skänker mat till de som letar efter Nathalie

Nathalies försvinnande: Detta har hänt

Fredag 14 december: 21-åriga Eksjöbon Nathalie sågs för sista gången då hon på kvälle..

Nathalies försvinnande: Detta har hänt

Fredag 14 december: 21-åriga Eksjöbon Nathalie sågs för sista gången då hon på kvällen tillsammans med sina arbetarkamrater var på en julfest på Eksjö Stadshotell.

Lördag 15 december: Nathalie ska resa från Eksjö till Malmö för att träffa sin bror och tåget ska vara framme vid 13-tiden. På morgonen har Nathalie kontakt med sin mamma och vid lunchtid meddelar hon sin bror att hon är på väg och de ses snart. Men Nathalie kommer aldrig fram till Malmö och går inte att få kontakt med på telefon. Vid 21-tiden på kvällen polisanmäler familjen att hon är försvunnen.

Söndag 16 december: Polisen och frivilligorganisationen Missing People inleder sökinsatserna i Eksjö. Senare bekräftar polisen att den sista signalen från Nathalies mobiltelefon har registrerats via en mobilmast i närheten av Ormaryd på söndagen.

Måndag 17 december: Sökinsatsen utökas och polisen går ut med ett signalement på Nathalie till allmänheten i hopp om att få in fler tips.

Tisdag 18 december: Försvarsmakten på Ing 2 i Eksjö kallas in i sökinsatsen och bidrar med personal, mc-fordon och bandvagnar. Polisen upprättar även en anmälan om människorov och två personer förhörs. Båda personerna avskrivs dock från brottsmisstankar.

Onsdag 19 december: Polis, militär och Missing people fortsatte sina sökningar i och omkring Eksjö. Polisen släppte nya bilder på Nathalie då hon fångats av en övervakningskamera i Eksjö.

Torsdag 19 december: På sökandets fjärde dag fortsatte insatsen på morgonen. Polisen har kallat till presskonferens på eftermiddagen.

Mat