Ett 60-tal personer hade kommit till Horda Frikyrka förra onsdagen för att inviga den nya lekplatsen och kyrkparken. Arbetet med utemiljön, hade precis som kyrkbygget, skett med ideella insatser. I samband med att kyrkan invigdes för två år sedan påbörjades projektet med utemiljön.

– I juni för snart två år sedan möttes arbetsgruppen för första gången, berättar Stina Hjelm.

Lionel Ortega, Isak Linderoth och Ebba Linderoth sitter på traktorn som Nils-Erik Andersson snidat med motorsåg.
Foto: Linnea Annmo

Det ligger ett omfattande arbete bakom på grund av nivåskillnader och i vintras revs fastigheten som låg i hörnet. Under byggtiden användes den som kafé och matställe för de som arbetade frivilligt med bygget.

– Kaféet lever dock vidare inne i kyrkan på lördagar. Vi har ju inte så många samlingspunkter.

Nils-Erik Andersson tackas av Daniel Hjelm. Nils-Eriks bidrag till lekplatsen är en traktor i trä som han snidat med hjälp av en motorsåg.
Foto: Linnea Annmo

Särskilda tack riktades denna kväll till Jan Samuelsson som har skänkt en natursten med ingraverad bibelvers och Nils-Erik Andersson som med hjälp av en motorsåg har snidat en traktor som sedan skänkts till församlingen. Ett särskilt tack fick även Daniel och Stina Hjelm som varit ansvariga för utemiljöprojektet. Pastor Lina Skoghäll höll sedan en kort andakt innan lek, gemenskap, grillad korv, kaffe och kaka.