Det var extra mycket liv och rörelse på Gnosjöandans kunskapscentrum, GKC, under tisdagen, när över hundra elever var på besök för att göra olika utmaningar.

– Man skulle följa tråden och hitta pusselbitar. Det var väldigt roligt, utbrister Kent Nguyen från Bäckaskolan efter ett av tävlingsmomenten.

Hög hastighet

Kusinerna Patrycja Najwer och Martyma Jama var två av eleverna från Kulltorpsskolan som fanns på plats för att kämpa om titeln "Mästarnas mästare på GKC 2018".

– Det var roligt, säger Martyma, efter en av stationerna, där man skulle sparka en boll i målet i så hög hastighet som möjligt.

I ett av klassrummen fick Jane Johansson prova på att framkalla statisk elektricitet under ledning av läraren Roger Almblad.

– Man kände lite när stöten kom. Det gjorde lite ont först, men inte sen. Det var roligt och spännande, konstaterar Jane.

"Liten tillbakablick"

Vid de olika stationerna fanns också elever från GKC, så kallade gymnasieambassadörer, för att visa eleverna hur de olika uppgifterna skulle gå till. I industritekniska programmets lokaler fanns Oskar Jakobsson:

– Vi visar hur man kör maskiner och svetsar lite.

Hur känns det att visa yngre elever vad ni gör här?

– Det blir som en liten tillbakablick på när man själv försökte lära sig och kände sig förvirrad.

Vinnarna korades

Linda Abrahamsson, handläggare på GKC, är en av dem som har planerat dagen:

Annons

– Det är elfte året, så det har blivit en tradition, säger hon och berättar att man både vill att det ska vara roligt och lärorikt.

Efter att förmiddagen hade avslutats med hamburgare var det dags att kora vinnarna av Mästarnas mästare på GKC, en titel som gick till grupp 1 på Hillerstorpsskolan. Det var fjärde året i rad som Hillerstorpsskolan stod som vinnare.

Läs mer: Hillerstorpsskolan blev mästare i år igen

Läs mer: TV: Mästarnas mästare korades

Läs mer: Mästarnas mästare på GKC