För två år sedan sålde Karl Martindahl och Junekvintetten ut Konsertsalen i Spira i Jönköping med "Taube, Cornelis & jag". Konceptet skapades för att utbilda om den svenska visskatten på skolor, men även för att kunna spela det för en redan frälst publik.

Fakta: Turnéstoppen

3/4: Missionskyrkan, Vetlanda

4/4: Olsbergs Arena, Eksjö

5/4: Löfstad Kyrka, Tranås

6/4: Kulturhus..

Fakta: Turnéstoppen

3/4: Missionskyrkan, Vetlanda

4/4: Olsbergs Arena, Eksjö

5/4: Löfstad Kyrka, Tranås

6/4: Kulturhuset, Sävsjö

8/4: Konsertsalen, Gislaved

9/4: Cupolen, Värnamo

19/4: Kulturhuset Pigalle, Nässjö

— Det skapades från början för att jag blev chockad när jag var och spelade på en skola. Jag frågade dem om de visste vem Evert Taube var, ingen visste. När jag frågade samma sak om Cornelis var det någon enstaka som räckte upp handen. Det är ju en enorm skatt som kommande generationer måste känna till kände jag då.

Annons

På repertoaren finns självklart, som namnet antyder, Cornelis Vreeswijk och Evert Taube men även Dan Andersson och Georg Riedel med flera är representerade. Karl kallar det för favoritvisor från uppväxten.

— Det är ett ganska brett spektra, bland annat berörs Bellman. Det är en bra mix. Det intressanta är att sätta en egen touch på låtarna men ändå vara trogen originalen, säger Karl och fortsätter:

— Det är coolt när man har byggt sin karriär på egen musik med pop och rock att få visa sin kärlek till visor. Det är inspirerande att ta med den delen av sig in i musicerandet.

Med sig på turnén kommer han även denna gång att ha Junekvintetten och slagverkaren Magnus Lundmark.

— Det ska bli jättekul, det är ett underbart gäng med makalöst kompetenta herrar.

Turnén börjar 3 april i Vetlanda och avslutar sedan i Nässjö 19 april.