Marieholms samhällsförening saknar en lekplats. Detta vill man ändra på genom att låna mark från kommunen och tillsammans med Filadelfiakyrkan ta på sig ansvaret för att finansiera satsningen och sedan sköta underhållet.

– Vi i föreningen har slagit våra kloka huvuden med kyrkan för att vi ska kunna göra en lekplats här i Marieholm, säger Karl-Gunnar Sandström som är ordförande för samhällsföreningen.

I nuläget finns ingen fristående lekplats, har man barn med spring i benen får man besöka förskolans utegård efter stängning och på helger.

En central plats

Annons

– Det fanns en kommunal lekplats här för många år sedan när mina egna barn var små, men den togs bort. Förskolans lekplats ligger inte så centralt, vi vill göra en mitt i samhället, säger Karl-Gunnar Sandström.

Planen är att få låna en bit mark av kommunen, en central plats bredvid Gamla Fabriken och i anslutning till en damm. Om man får klartecken av allmänna utskottet ska föreningen och kyrkan börja leta efter sponsorer och ta reda på om man kan få stödbidrag.

– Sedan är det ganska mycket jobb som ligger framför, marken måste förberedas och vi måste sätta upp staket mot dammen. Vi vill ju att det ska vara ordentligt gjort. Men till nästa sommar kan nog något stå klart, säger Karl-Gunnar Sandström.

Boulebana och kubbspel

Karl-Gunnar berättar att samhällsföreningen vill att lekplatsen ska vara en samlingspunkt för både barn och äldre som kan gynna samhället. Tanken är att man kan utveckla platsen med boulebana och möjligheter att spela kubb.

Om lekplatsen får en tumme upp från kommunen bestäms under allmänna utskottets sammanträde den 15 augusti.

– Det är positivt när samhällsföreningarna och kommunen tillsammans kan komma fram till lösningar, vi får titta på detta och se var det landar, säger Kristine Hästmark (M) ordförande för allmänna utskottet och kommunalråd.