Efter att ha hört Georg Theodoridis egen version, undviker vi att använda termen ”går i pension”. Det här är en man som är van att ha många bollar i luften, och så verkar det fortsätta även efter 67-årsdagen.

Fakta: Georgios Theodoridis

Född: 1950 i Grekland, kom till Gislaved som 12-åring.

Bor: Moliden söder om Jönköping.

Familj:..

Fakta: Georgios Theodoridis

Född: 1950 i Grekland, kom till Gislaved som 12-åring.

Bor: Moliden söder om Jönköping.

Familj: Gift, två vuxna söner och ett barnbarn.

Aktuell: Har sagt upp sig på Vaggeryds kommun för att jobba för Västbygg som projektledare med ombyggnaden av A6.

— Och notera att jag inte går i pension – jag sa upp mig för att börja ett annat jobb. Nu är jag kvar som konsult fram till den 1 september då min efterträdare tar vid.

Till skillnad från kommundirektören Bengt-Olof Magnusson, som under sina uppåt 30 år nästan blev ett med kommunen, kom Georg in relativt sent – den 1 december 2003:

— Jag svarade på en annons om att man sökte en fastighetschef. Bengt-Olof fick en varning om att jag inte hade någon högskoleutbildning, men däremot mycket erfarenhet.

Läs mer: I huvudet på kommunens högsta tjänsteman

Efter att ha utbildat sig till byggnadsingenjör arbetade han sig uppåt. Blev byggledare, platschef och projektledare. Längsta tiden, 10 år, gjorde han för NCC. I mitten av 90-talet gjorde han en sejour som fastighetsförvaltare, innan han återvände till byggbranschen.

Det ska också nämnas att Georg, eller Georgios som han döptes till, också har sommarjobbat som ost-ystare på mejeriet i Gislaved. I samma andetag konstaterar vi att han är en av många invandrare som har varit med och byggt Sverige under ett antal hundra år.

Fakta: Där var Theo i hetluften

2017: Dåliga ventilation på högstadieskolorna.

2016: Renoveringen av Bondstorps skola plussas p..

Fakta: Där var Theo i hetluften

2017: Dåliga ventilation på högstadieskolorna.

2016: Renoveringen av Bondstorps skola plussas på i sent skede.

2015: Fuktproblem på Östra skolan. Kommunala tomter med fallfärdiga byggnader. För kallt i kommunala hyresfastigheter.

2014: Byggfel konstateras på Fenix 2.

2013: Furugården byggs till utan bygglov. Läckage i Skillingaryds simhall.

2012: Brand på Fenix.

Annons

— Då, i början av 60-talet, handlade det om arbetskraftsinvandring. Pappa kom från jordbruket på den grekiska landsbygden för att jobba på Boda glasbruk och senare på gummifabriken, berättar han.

Är det bättre att jobba inom den privata sektorn?

— Nej, det är nog lite lugnare arbetsmässigt i en kommun. I båda miljöerna handlar det mycket om ekonomi, men på olika sätt – där är det vinstjakt, medan man på kommunen är mer utsatt av folk som tycker olika.

Vilka är de största pågående projekten?

— Först har vi besiktningen av modulerna på Hoks skola, därefter ombyggnationen av Bondstorps skola, förskolan Bullerbyn ska byggas om, gamla apotekslokalerna likaså. De stora kommande projekten är förskolan i Södra park, och så Mejeriet förstås…

Han berättar att han, beroende på hur blivande fastighetschefen Torbjörn Isaksson kommer in i jobbet, kan tänka sig att på konsultbasis vara projektledare för 166-miljonerkronorsbygget Mejeriet.

Vanliga frågan till en 65–67-åring som slutar på sin arbetsplats brukar vara: ”Vad ska du göra nu då?”. Och Georg svarar då inte: ”vara med barnbarnen, odla rosor, resa eller mata änderna”. Inte än i alla fall.

— Förutom några timmar på kommunen jobbar jag sedan den 7 augusti på Västbygg i Jönköping. Där ska jag vara kvar till och med 2018.

Hos Västbygg får han under 30 timmar i veckan – eller hur mycket han bestämmer sig för att jobba – återvända till jobbet som projektledare. Först är det ”baksidan” på A6 köpcentrum, som ska vara klar den 20 oktober. Därefter sätter han tänderna i att göra om framsidan.

— Det blir en totalrenovering för 400 miljoner kronor, med två våningar och högt i tak, berättar han.

Det där med hatten då?

— Det har blivit lite av en grej att alltid använda hatt. Och bevisligen är det ju också så man ser mig.