Otto Wallentin är en fotbollstalang långt utöver det vanliga. Smålandsstenar har fått fram en fotbollsspelare som har lockat intresse från bland annat Manchester United och Manchester City. Men Smålandsstenartalangen ville stanna i Sverige och har nu skrivit på för Elfsborg.

Det var under lördagen som blott 14–årige Otto Wallentin satte sin signatur på ett kontrakt med Elfsborg. Avtalet börjar gälla den 1 augusti nästa år, lagom till att Wallentin ska börja gymnasiet. Därmed har han gjort samma val som klubbkompisen Filip Gustafsson, som för en tid sedan också skrev på för Boråsklubben.

Annons

Otto Wallentin har varit ett jagat villebråd och 14–åringen har varit på besök hos Manchester United och Manchester City.

– Det känns skönt att det är klart. Jag var tydlig med att jag ville stanna i Sverige. Att valet föll på Elfsborg beror främst på att de har två duktiga tränare, Tobias Linderoth och Tony Lundqvist, men även att U17–laget innehåller bra spelare och att det är hyfsat nära Smålandsstenar, berättar Otto Wallentin för Värnamo Nyheter.

Wallentin, som precis har gått ut åttonde klass, fyller 15 år i augusti och kommer att tillhöra Elfsborgs U17–lag.

– Jag vill gå vägen via allsvenskan och efter det flytta utomlands. Mitt mål är att kunna leva på fotbollen i framtiden och jag vill bli så bra som möjligt. Jag kommer att spela kvar i Smålandsstenar till mitt kontrakt med Elfsborg börjar gälla, men om jag vill har jag möjlighet att både spela och träna med Elfsborg även innan dess, fortsätter Otto Wallentin.