Under en av de sista sommarlovsdagarna bjöd biblioteket in skolungdomar att testa på VR och flera tog möjligheten att spela tennis i en annan värld.

– Man ser saker som inte finns, förklarar Max Sörensen från Gnosjö e-sport, som fanns på plats för att visa deltagarna hur det går till.

"En annan värld"

VR står för Virtual Reality och innebär i korthet att man med hjälp av speciella glasögon kan uppleva att man befinner sig i en annan miljö, en utrustning som biblioteket satsade på att köpa in i höstas.

– Man kan måla, skicka ut saker i rymden och kasta iväg saker. Det känns som att man är i en annan värld, berättar Noah Fors, som också höll i aktiviteten.

"Sköt ut den i havet"

Två av dem som tog på sig VR-glasögonen under eftermiddagen var bröderna Colin och Elion Friman. Med hjälp av två handkontroller, en för racket och en för bollen, fick de prova att spela tennis i den virtuella världen.

– Det var jättekul och inte jättesvårt, säger Colin och berättar att han har testat VR-teknik tidigare:

– Fast inte detta. Det var roligt att spela tennis och vara i en annan värld.

Brodern Elion håller med:

– Det var kul. Jag träffade bollen, men den kom på fötterna så jag fick hämta bollen med dosan. Ibland sköt jag ut den i havet och ibland försvann den, konstaterar han.

Annons