Det var vid 02.48 på tisdagsmorgonen som polisen larmades om en pågående stöld på rastplats Lagan. En lastbilschaufför hade då ringt in till polisen och sagt att han precis haft inbrott i sin lastbil.

– Chauffören vaknade av att någon är inne i hans trailer. Det kommer in lite olika uppgifter hur många han har sett men minst tre personer med rånarluva på sig ses försvinna därifrån, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen i Kronoberg.

Flera polispatruller skickades till rastplatsen men de misstänkta tjuvarna hann smita därifrån i en bil, som nu har efterlysts.

– Det vi vet är att man fått med sig tv-apparater till ett okänt värde, fortsätter Kim Hild.

Polisen är än så länge förtegen om uppgifter kring bilen de misstänkta tjuvarna försvann i, men säger att man har larmat poliskollegor i grannliggande län om det man vet.

– Vi tar emot alla möjliga tips och iakttagelser, säger Hild.

Vid tretiden på natten skedde ytterligare ett inbrott. En eller flera personer ska då gjort inbrott i en ladugård men avslöjats av en granne som vaknade och slog larm. Det skedde på en gård i Hamneda. Om händelserna har något samband med varandra kan polisen inte säga.