Det var vid 02-tiden natten mellan söndagen och måndagen som polisen fick flera samtal om att man sett flera personer krossa en ruta in till en butik i Gislaved.

Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion öst, berättar att flera inringare berättade att de såg en person ta sig in i butiken och en person stod kvar utanför och spanade.

Totalt ska tre gärningsmän vara inblandade.

– De två personerna hörde väl när polisen kom och försvann då från platsen. Den tredje personen kunde gripas ganska omgående i butiken, berättar Torbjörn Lindqvist och fortsätter:

– Det uppstod någon form av motstånd så polisen har använt både pepparspray och handbojor, säger han.

Det ska enligt polisen handla om en mindre matvarubutik och polisen har tagit gods i beslag som personerna har tagit med sig ut ur butiken. Det ska bland annat handla om energidryck som man försökt stjäla.

Mannen som greps på bar gärning är i 20-årsåldern och är misstänkt för stöld genom inbrott. De andra två misstänkta har polisen ännu inte lyckats få tag i. Torbjörn Lindqvist berättar att polisen därför gärna vill ha in tips om allmänheten sett något. Man ringer då 114 14.