20-årige Melvin Frithzell kommer närmast från division 2-klubben Kvarnby IK där han under fjolårssäsongen stod för 21 mål.

– Det är inget kontrakt påskrivet än men det kommer att göras i morgon (måndag), säger IFK Värnamos sportchef Tomas Lundqvist.

– Han är en boxspelare, en ren forward, som gjort mycket mål i division 2 och är på det sättet intressant. Vi tycker att han har ett snäpp till att ge i Superettan och har därför bestämt att gå vidare med honom.

Frithzell har sedan en tid tillbaka varit och provtränat med IFK Värnamo. Han har under hösten även provtränat med både Trelleborgs FF och Helsingborgs IF. Anfallaren har också ett förflutet i Malmö FF:s ungdomsverksamhet.

– Det känns jättekul så klart. Mitt mål har hela tiden varit att ta mig uppåt från division 2. IFK Värnamo är ett perfekt steg med en imponerande tränarstab och allt runt omkring. Det har fostrats spelare av hög kvalité där av en anledning, det ska bli kul och spännande att se om jag kan mäta mig i Superettan, säger han om övergången till 24Malmö.se.

Enligt Tomas Lundqvist är Frithzell en värvning för A-truppen.