Tillsammans med sin pappa Jonas Thörnblom åker Mathias Thörnblom land och rike runt. Pappa Jonas, som till vardags driver en musikaffär hemma i Malmö, är mekanikern och Mathias den lovande speedwayföraren.

Mot Masarna i premiären gick det fint. Sex poäng körde Mathias Thörnblom in från sin reservplats. Nu väntar Dackarna på bortaplan. Mellan de båda elitseriematcherna med Lejonen har Skånekillen dessutom hunnit med att köra för Örnarna i deras första match i allsvenskan. Det blev sex inkörda poäng även där, när Mariestadslaget föll hemma mot Griparna.

Mathias Thörnblom brukar trivas i Målilla och förra säsongen gick det riktigt bra med 6+2 i poängkolumnen. Förutsättningarna för en bra tävling på tisdagskvällen är alltså goda mot ett starkt Dackarna.

Mathias Thörnblom har en fin känsla inför säsongen.

Annons

– Det känns bra. Jag har inte kört jättemycket, har varit med på några öppna tävlingar i Tyskland och kört en Bundesligamatch för Stralsund. Och jag tycker jag har haft bra fart på grejerna, förklarar Mathias Thörnblom.

– Jag tycker vi har ett bra lag i Lejonen och kan flera förare toppa formen samtidigt tror jag det kan gå riktigt bra. Om någon förare skulle dippa lite så brukar någon annan kliva fram i stället, fortsätter Thörnblom.

Till sommaren fyller Mathias Thörnblom 25 år och det blir många resor upp till Småland och Gislaved under en säsong.

– Jag börjar säsongen på reservplats, men det är klart att man alltid vill jobba sig uppåt i laget. Jag har haft bra starter i början på säsongen och jag känner mig bekväm på cykeln. Vi har många duktiga förare. Hans Andersen är riktigt rutinerad och bra att prata med i depån. Och Chris Holder brukar flyga fram.

– Jag funderar inte så mycket över min roll, utan jag försöker plocka så många poäng jag kan och hjälpa mina lagkompisar, säger Mathias Thörnblom.