Annons

Magnus Utvik gräver i Vänsterpartiets förflutna

Magnus Utvik gräver i Vänsterpartiets förflutna

Vänsterpartiet behöver göra upp med sitt kommunistiska förflutna och med sitt stöd till östblockets diktaturer. Det är huvudspåret i Värnamosonen Magnus Utviks nya bok, som sätter fingret på ömma punkter men också väcker några frågor.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Hockeytrean är färdigspelad – RSK tog första segern och SIS föll

Sista omgången av Hockeytrean spelades på söndagen. Det var sedan tidigare klart att Skillingaryd skulle missa seriesegern i fortsättningsserien för Hockeytrean södra C. Rydaholm tog sin första trepoängare genom att vinna över Åstorps IK i fortsättningsserien för Hockeytrean södra D.

Vattnet närmar sig Åbroparken – gångvägen i Apladalen är avstängd

Efter stormen Dennis framfart och mycket regn i helgen stiger Lagan fortfarande.
– Nu förbereder vi oss på att börja pumpa bort dagvatten ur ledningsnätet, men fortsätter flödena att öka kan det bli dags för ytterligare åtgärder, säger VA-chefen Anti Vähäkari.

Efter Skolinspektionens kritik: Tappade drygt 100 elever

Musikkommunen Gislaved har en uppskattad musikskola, men sedan man har slutat att ge undervisning på skoltid har verksamheten tappat drygt 100 elever.

Flera översvämmade källare efter ihärdiga regnandet

Stora regnmängder har ställt till det på flera håll i hela länet. Räddningstjänsten har fått rycka ut till översvämmade källare och rensa vägar från nedfallna träd.
Flera dammar är på väg att svämma över och räddningstjänsten rustar för att hantera vattenmassorna.
SMHI har utfärdat en klass 2-varning för mycket höga flöden.

PSA-testning kan införas i regionen

Inom något år kan organiserade PSA-tester finnas i länet. Planen är att 50-åriga män först får information om för- och nackdelar med att ta provet. Sen går man uppåt i åldrarna.
– Det tar några år innan alla är inne i systemet, men det blir bättre än det vi har nu, säger David Robinsson, specialistläkare inom urologi.

Länsordförande hoppas nya PSA-tester blir bra

– Äntligen! Vi har väntat på detta i över tio års tid!
Ordföranden i Pro Liv Jönköping är glad om det blir bra ordning för PSA-tester för länets män. Samtidigt är han kritisk till att det tagit så lång tid.

Maria har inte råd att få kopia på sin egen journal

Hon bad medborgarförvaltningen att få en kopia av sin journal, men fick beskedet att det skulle kosta flera tusen kronor.
– Hur ska jag klara av att betala så mycket? säger Maria Garpenholm.

Bil körde in i vajerräcket – riksväg 27 stängdes av

Riksväg 27 söder om Värnamo var avstängd under söndagskvällen efter en bil kört in i vajerräcket. Ingen person kom till skada i olyckan.
Artikel 2 av 9
Hockeytrean är färdigspelad – RSK tog första segern och SIS föll
Tillbaka till startsidan