Värnamo Nyheter

Annons

Lundgren (SD) vill se hårdare krav på vägarna

Lundgren (SD) vill se hårdare krav på vägarna

På torsdagen röstade EU-parlamentet igenom nya regler för lastbilstrafiken och arbetsvillkoren för chaufförerna, efter hårda politiska strider. En av dem som glädjer sig över detta är Kulltorpsbon och EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD).

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Se höjdpunkterna från Värnamo Hockey–Boro/Vetlanda

Se höjdpunkterna från söndagens match i Hockeytvåan mellan Värnamo Hockey och Boro/Vetlanda.

Värnamo Volley nollades i Örebro: ”Vi var med bra men tappade modet lite”

Värnamo Volley hade en tuff helg. Starkt och meriterat motstånd stod på programmet och Värnamo åkte på två raka 0–3–förluster.

Johan Svensson matchhjälte när Värnamo vann

Länsderbyt avgjordes på övertid – genom självmål

De flesta på Finnvedsvallen räknade nog med att mötet mellan IFK Värnamo och Assyriska skulle sluta 0–0. Men då avgjordes plötsligt matchen med ett självmål. Matchklockan hade då passerat 90 minuter. De tre poängen för Assyriska gör att man tog ett mycket stort kliv mot nytt kontrakt.

Kungälv tog bonuspoängen hemma mot Gislaved

Bellman – svenska språkets störste poet?

I en 750 sidor tjock biografi har Carina Burman samlat vad man rimligen kan veta om Carl Michael Bellman. Allt är inte lika intressant, men visst formar hon en helbild av en diktare som förmådde skapa Fredmans epistlar, ett av den svenska litteraturens främsta verk.

Nu är Sagas svärd redo att visas

Under söndagen i Tånnö berättade arkeologen Annie Rosén och Saga Vanecek om hur det gick till efter att Saga hittade vikingasvärdet i Vidöstern och vad de nu vet om svärdet.

Bredarydstjejen Anna Anvegård sköt SM-guldet till Rosengård

Förra helgen satte hon målet som skapade guldläget. Nu svarade succéanfallaren Anna Anvegård, som kommer från Bredaryd, för fullträffen som behövdes för att säkra Kronprinsessan Victorias pokal. Rosengård spelade 1–1 hemma mot Vittsjö och tog hem SM-guldet 2019.
Artikel 2 av 9
Se höjdpunkterna från Värnamo Hockey–Boro/Vetlanda
Tillbaka till startsidan