Relaterat: Finalspel i Gothia Cup – Skillingaryd och Gislaved gick till A–slutspel

Rås LB:s F16–lag vann över Gimonäs, som kommer från Västerbotten, med 1–0 (0–0) och möter under fredagsförmiddagen Jitex i kvartsfinal i B–slutspelet.

– Vi dominerar från start och gör vår hittills bästa match i Gothia Cup. Passningsspelet och rörligheten var i en klass för sig med många avslut och fina hörnor. Vi fortsätter trumma på även i andra halvlek, anfaller i våg efter våg men tyvärr fick vi taskig utdelning. Till slut lyckas Elsa Ståhl rinna igenom och hon placerar snyggt bollen i bortre burgaveln, säger Stefan Svensson, som tränar Rås LB.

Relaterat: Fin Gothia Cup–start för de lokala lagen

– Man är väldigt stolt som ledare för det tjejerna presterar på en så här hög nivå med tanke på värme, sol och all kollektivtrafik mellan olika idrottsanläggningar. Nu längtar vi efter en pizza och en kall cola, fortsätter Stefan Svensson.

IFK Värnamo är klart för kvartsfinal i B–slutspelet i SEF Trophy. Det blev vinst över Sollentuna med 3–1 efter mål av Carl Sandberg, som gjorde två mål, och Nikkolaos Kapsalis som gjorde ett mål. Kvartsfinalen spelas mot Djurgården under fredagen.

Skillingaryds IS P15, som åkte ut i A–slutspelets första runda, och Gislaveds IS P15, som också åkte ut i A–slutspelets första match, har båda spelat färdigt.