Johan Gustafsson stod på scenen tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C) och han fick inför publik berätta om sin tid som kidnappad i Mali.

– Jag är här för att tacka för det stödet som jag, och inte minst min familj, har fått under de här åren, säger Johan Gustafsson.

Annons

– När jag kommer hem och ser att folk har tänkt ljus, hissat flagg och att det har stått i tidningen. Jag saknar ord, det är otroligt vackert, säger han och menar att han hoppas att alla som råkar ut för något får samma behandling.

Han berättar att han inte hade väntat sig ett sådant stort mottagande från kommunen.

– Det är otroligt roligt. Jag hade tänkt bara att jag kunde komma hit och skaka hand och ta en bild, säger Johan Gustafsson och skrattar. Publiken brister ut i en spontan applåd.

Johan kom hem till Sverige i juni i år efter nästan sex år som kidnappad i Mali. Under den tiden i fångenskap har familjen hemma i Åminne kämpat för att han ska bli fri. Bland annat har sydafrikanska organisationen Gift of the givers kopplats in.

Sedan han kom hem till Sveriger har gjort få offentliga framträdanden. I augusti hölls dock en presskonferens i Stockholm där Johan berättade om sin tillvaro i Mali. Där fick även Värnamo Nyheter en egen intervju med Johan och hans föräldrar Mari-Anne och Göran.