Marcus Birro debuterade som poet som 20-åring 1992 och har sedan dess gett ut 17 böcker. Nu är författaren och samhällsdebattören aktuell med ”Fyra årstider med Birro”. Boken släpps i början av augusti på Semnos förlag som har sitt säte i Värnamo. Förlaget släpper runt 25 titlar årligen och är en liten spelare bland förlagen i Sverige.

Kontakt våras

Semnos ger företrädesvis ut böcker med koppling till den kristna tron, och i den nischen är de bland landets större förlag, berättar bokförläggaren Joakim Sunesson. I våras fick förlaget en första kontakt med Marcus Birro och ganska snart blev parterna eniga om att ge ut författarens bok.

Annons

– En del av materialet är krönikor som tidigare har publicerats i Världen i dag. Sedan finns det nyskrivet material som är kronologiskt och som speglar hans år. Det är en väldigt självutlämnade bok där han är väldigt öppen med sina känslor. Den är inte så debatterande, utan texterna är känslosamma, säger Joakim Sunesson.

Korta texter

Boken består av korta texter som handlar om livet, tro, kärleken, äktenskapet, försoningen, förlåtelsen och om Gud. Joakim Runesson tror det finns en bred efterfrågan på boken. Marcus Birro är ett namn som kittlar och det senaste året har det stormat kring 43-åringen. Han har fått foten som skribent, drabbats av hatkampanjer och lunchat med SD-toppar vilket fick stor uppmärksamhet.

Partiledare för KD

Tidigare har Birro även förklarat att han kunde tänka sig bli ny partiledare för Kristdemokraterna. Om Semnos förlag ska ge ut något mer av den fotbollsälskande stockholmsbon återstår att se.

– Vi har inte kommit så långt, det finns inget manus för någon mer bok att ta ställning till, säger Joakim Sunesson.