I den lilla ettan i Smålandsstenar inhyses verkligen allt i ett rum. Kökspentry, sovrum och arbetsrum möts och blandas till ett intryck som visar att Linda Bedwall verkligen älskar sitt arbete. Hon driver, sedan i maj, ett KKN-företag. KKN står för kulturella och kreativa näringar. Linda ser flera fördelar med att arbeta hemifrån.

– Visst är det trångt, men jag trivs att arbeta hemma. Då har jag nära från tanke till skapande, berättar hon.

Post it och skisser

Linda visar sina klassiska gula post it-lappar och avslöjar att de är till stor hjälp för att hålla en struktur i arbetet. Annars jobbar hon mycket i datorn. Skisser och bilder skannas in och bearbetas och arbetas med i den virtuella världen.

Sakta växer figurer och landskap fram på datorskärmen när Linda illustrerar de mest fantasifulla och spännande karaktärerna. Hon hittar inspiration från spelvärlden, film och serietidningar.

– Jag började rita som liten, så fort mamma satte en penna i min hand, säger Linda, som ser det som en självklarhet att arbeta med denna konstform.

Julkort och apokalyps

Annons

Linda har många järn i elden, vilket hon trivs med. Hon är precis klar med barnboksprojektet Launa, Kauna och Ragnar. Linda har illustrerat boken, medan Susanne Svensson har skrivit texterna och Fatima och Galia Alkhaled har stått för översättningen. Boken är tvåspråkig och språken är arabiska och svenska.

– Det har varit ett jätteroligt projekt och det är spännande att boken snart finns ute för försäljning, avslöjar Linda.

Boken har dessutom inspirerat illustratören till att göra julkort inför den kommande säsongen. Även dessa kort kommer snart att lanseras.

Annars är Linda mer hemma i spelvärlden bland mördande karaktärer, monster och apokalyptiska världar. Hon illustrerar individerna och miljöerna i onlinespelet Fever land, som håller på att skapas av två bröder som driver spelföretaget Chaotic Alignment.

– Det är intressant att jobba i denna världen, att få vara en del av att bygga fram den är väldigt spännande, säger Linda, och visar bilder från spelet på skärmen.

Fiskar i rymden

Men Linda har fler projekt på gång. Hon har precis släppt första kapitlet i sin science fiction-serie, Orsvalla.

– Idén växte fram när jag skaffade mitt akvarium, berättar Linda.

Serien utspelar sig i en snar framtid då Nasa skickar upp fiskar i en rymdraket i ett av deras rymdprojekt. Något går fel och raketen kraschar på en av Jupiters månar. Himlakroppen består mest av vatten och fiskarna överlever och börjar utvecklas. Men till vad?

– Jag vet inte riktigt själv hur berättelsen kommer att te sig, så det är lika spännande för mig som för läsarna, säger Linda och ler.