Efter en veckas uppehåll var elitserien i speedway igång igen med full omgång på tisdagen. Lejonen fick en tuff start mot Rospiggarna och gästerna hade länge ledningen. Och som så många gånger förr i Lejonens matcher så blev det ett sent avgörande.

Matchfakta

Lejonen–Rospiggarna 48–42

Poäng, Lejonen: Piotr Pawlicki 13, Sam Masters 9, Chris Hold..

Matchfakta

Lejonen–Rospiggarna 48–42

Poäng, Lejonen: Piotr Pawlicki 13, Sam Masters 9, Chris Holder 8, Mathias Thörnblom 7, Maksym Drabik 6, Hans Andersen 5.

Rospiggarna: Nike Lunna 11, Jason Doyle 9, Andreas Jonsson 8, Max Fricke 5, Nicklas Porsing 4, Jacob Thorssell 3, Thomasz Jedrzejak 2.

Publik: 2 028.

Piotr Pawlicki och Hans Andersson avgjorde matchen genom att ta en femetta i det 14:e heatet. Lejonens duo svarade för en mycket fin speedway i det näst sista heatet mot gästernas Andreas Jonsson och Tomasz Jedrzejak. Pawlicki, som vann lag–VM med Polen i lördags, segrade sedan i det sista nomineringsheatet. Sam Masters tog en poäng i matchens avslutande heat. Det räckte för vinst för Lejonen med 48–42. Gislavedslaget tog även hand om bonuspoängen sedan matchen mellan lagen i Hallstavik tidigare den här säsongen slutat 45–45.

Hans Andersen var tillbaka i hemmalaget den här kvällen. Den duktige dansken kraschade ju ordentligt för en tid sedan vid en tävling i England.

– Vi trodde hela tiden på seger. De har ett bra lag, men vi har förare som Piotr Pawlicki, säger Hans Andersen.

– Vi vill mer än det här. Det var inte många som tippade oss till slutspel. Nu har vi 14 poäng och det borde räcka för slutspel. Vi vill vara med och slåss om guldet. Som lag har vi inte de stora stjärnorna, om man räknar bort Piotr Pawlicki och Chris Holder, men vi jobbar väldigt bra tillsammans.

Hur känns det med skadan?

– Det känns ganska bra. Jag har lite problem när jag tittar över ena skuldran. Men skönt att vara tillbaka. Dock gjorde jag inte en så bra tävling. Jag hade problem med båda mina cyklar. De senaste tävlingarna har gått i väldigt varmt väder i Polen och jag tror det kan bero på det. Tändningen på cyklarna funkade inte riktigt och det gjorde att jag tappade lite kraft, fortsätter Hans Andersen.

Rospiggarnas stjärna Jason Doyle gjorde comeback efter skadefrånvaro. Doyle kom till matchen på kryckor och fick se sig besegrad av Piotr Pawlicki i det sista nomineringsheatet. Det regerande mästarlaget har det tufft och ligger sist med fem omgångar kvar av elitserien. Till matchen mot Lejonen gjorde som sagt Jason Doyle comeback och nyförvärvet Tomasz Jedrzejak fanns med i laget. Men det hjälpte inte. Just nu finns Hallstaviklaget på nedflyttningsplats.

– Man blir besviken så här efter matchen. Vi har alla gubbar tillbaka, men vi visste att det skulle bli svårt här nere. Det är för mycket nollor från oss, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.