Det har varit några härliga veckor för alla speedwayintresserade i Gislaved. Lejonens start på säsongen, med segrar över både Masarna och Dackarna, har gett eko i Speedwaysverige.

Efter två omgångar leder Lejonen elitserien. På tisdag kommer Smederna på besök till Gislaved.

Annons

– Vi har fått en väldig respons för våra två segrar och jag skulle bli besviken om det inte kommer 2 000 till matchen. Det bjöds på mycket bra speedway i premiären och väderprognoserna ser lovande ut inför tisdag, säger Lejonens ordförande Göran Holmstrand.

I premiären för drygt två veckor sedan var det 1 591 personer på plats och såg Lejonen vinna över Masarna.

– Vi hade ett snitt på cirka 1 700 förra säsongen. Jag har kollat och det är inget annat stort i idrottsväg som krockar med matchen mot Smederna. Det är en helt annan lagkänsla i laget den här säsongen och framgång föder framgång.

– Vi har även skaffat ett nytt serveringstält för allmänheten, där folk kan äta. Den här säsongen kör laget också med ett helt nytt matchställ. Det var många under matchen i Målilla som gav positiva kommentarer om matchstället, fortsätter ordförande Holmstrand.

Lejonen håller dessutom på att planerna inför motorsportens dag på nationaldagen den 6 juni. Då kommer det att vara fullt med aktiviteter och Lejonen ställs mot Elit Vetlanda klockan 17. Värt att notera är att samtliga matcher den 6 juni i elitserien kommer att starta 17.00.