Ett larm inkom till SOS Alarm 15.40 under söndagseftermiddagen om en brand i ett bostadshus i Åslarp i Bredaryd i Värnamo kommun.

– Vi har en brand i det här huset som startade på bottenvåningen och som sedan tagit sig upp genom huset och nu brinner det på andra våningen och vindsvåningen, säger Anders Björk, räddningsledare på räddningstjänsten Värnamo, i en tidig kommentar från brandplatsen.

– Det ska inte vara några människor kvar i huset, det har troligtvis inte varit det sen brandstarten, säger David Högberg, inre befäl på räddningstjänsten, också det inledningsvis.

Branden spred sig alltså från bottenvåningen, men efter ett par timmar fanns inte längre några synliga lågor och räddningstjänsten började jobba med släckning i väggar och golv.

Räddningsstyrkor från Värnamo, Bredaryd, Gislaved och Bor kallades till platsen i Bredaryd på söndagen. Även ambulans skickades till platsen.

– Räddningstjänsten säger att prognosen för släckningsarbetet är oklar men att det gäller flertalet timmar framöver, säger Mia Lorén Regional produktionsledare.

Det är ännu okänt hur branden startade men ingen person ska alltså ha skadats i samband med situationen.