Vet du mer? Är du på plats?
Tipsa

Larmet kom strax efter klockan 11.00 på måndagen från en adress i Kulltorp utanför Gnosjö. Det var en person i en grannfastighet som ringde. Villaägarna var inte hemma.

Räddningsstyrkor från Gnosjö, Hillerstorp, Gislaved samt en specialstyrka från Reftele ryckte ut tillsammans med ambulans.

Annons

— Det var en kraftig rökutveckling från taket mot köket när vi kom. Vi gick in med rökdykare och kunde då konstatera att ingen fanns kvar i huset, säger Bernt Karlsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Gnosjö/Gislaved.

Räddningstjänsten hade läget under kontroll vid 14.00-tiden, men personal stannade kvar i ytterligare några timmar för att säkra att det inte fanns någon glöd kvar i taket. Efter 16.30 på måndagseftermiddagen var branden helt släckt men efterbevakning kommer pågå till 22-tiden. Ingen människa kom till skada i samband med branden.

Polisen som har spärrat av området har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. En teknisk undersökning ska nu göras för att konstatera brandorsaken.

Det här var den tredje branden på kort tid i närområdet.

Natten till söndagen utbröt en intensiv brand på Byggnads AB Skoga i Anderstorp. En byggnad brann då ner till grunden där bland annat oljetankar och fordon förvarades. På söndagseftermiddagen bekämpade räddningstjänsten en brand i en tvåplansvilla i Åslarp utanför Bredaryd. Branden startade på bottenvåningen och spred sig sedan genom huset.

Det finns ännu ingen fastställd brandorsak till någon av dessa tre bränder.