Annons

Långa köer för brunnsborrning

Långa köer för brunnsborrning

Den torra sommaren förra året tillsammans med en varm och regnfattig april har gjort att det redan lett till hårt tryck på brunnsborrarna i närheten. Redan nu kan man få vänta flera månader på att få en tid.
— Vi har fullbokat till början av oktober, berättar Anna-Karin Johansson, personalchef på Jannes brunnsborrning i Burseryd.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Värnamo GIK har vunnit serien: ”Vår starka skridskoåkning har varit betydelsefull”

Det var i lördags som Värnamo GIK:s damlag säkrade seriesegern. Och detta trots att en del återstår att spela av säsongen.
– Vi har ett väldigt driv i laget, alla vill framåt och vi har en god sammanhållning, säger Amanda Norberg till Värnamo Nyheter.

Vattnet stiger mot farliga nivåer i hela kommunen

Dammägare i hela kommunen tvingas släppa igenom vatten, vilket skapar problem nedströms. I Älghammar byggde räddningstjänsten vallar runt ett hus och i Föreberg blev vägen översvämmad.
– Vi har bott här i fem år och aldrig varit med om något liknande, säger Karin Ytterhag som bor nedanför en av de gamla dammarna.

Provkit mot cancer kommer med posten

Nästa år får alla länets 60-åringar ett provkit hemskickat. Det är ett erbjudande att ta ett avföringsprov och skicka tillbaka för analys. Spår av blod ska undersökas och det här bör man göra varannat år.

Ledare: En nollvision mot socialdemokratiska nollvisioner

Om en politiker föreslår ett narkotikafritt samhälle till en kostnad av tiotals miljarder borde karriären tvärnita. Men i Sverige blir man justitieminister.

Cykelföretagets största investering

På måndagen levererades en jättelik rörlasermaskin till Skeppshultscykeln – den största investeringen i företagets historia.
– Vi vill säkerställa produktionen och attrahera personal för framtiden, säger delägaren Jonas Andersson.

Anderstorps IF och Gnosjö IF vann – träningsmatcherna har dragit igång

Division 3–lagen Anderstorp och Gnosjö har båda varit i farten under helgen och spelat träningsmatcher. Anderstorp ställdes mot Hyltebruk medan Gnosjö hade match mot Kulltorp.

Dano har tagits ut i A-landslaget – blir historisk

I januari hade vi ett reportage med Nina Dano och hennes mamma Cecilia.
Nu har Nina tagits ut i den svenska trupp som kvalar till OS och EM.

Därför dröjer invigningen av Åsenhöga bibliotek

För snart ett år sedan invigdes den nya förskolan i Åsenhöga, men invigningen av det nya biblioteket har dröjt. Nu berättar kulturutvecklare Lennart Alves om varför man har väntat med invigningen och hur länge det dröjer.
Artikel 2 av 9
Värnamo GIK har vunnit serien: ”Vår starka skridskoåkning har varit betydelsefull”
Tillbaka till startsidan