Det är en något hes Pär Persson, kyrkoherde i Forshedabygdens församling, som VN ringer upp på fredag förmiddag för att få veta hans omdöme om Rolling Stones-konserten kvällen innan. Svaren lät inte vänta på sig.

Magnifikt

– Jag måste bara säga: den här var magnifik, energin, exaktheten, Keith Richards riff sitter där på hundradelen, konstaterar kyrkoherden lyriskt.

– Det stämmer nog att vi är lite hesa allihop idag, efter att ha sjungit med i de flesta låtarna, säger han och skrattar

Hur många Stoneskonserter har det blivit genom åren?

– Det är i alla fall minst tio stycken, den första var 1982, berättar han.

Annons

– Det var samma år som min grabb föddes, när jag kom hem från konserten så tittade jag på honom och sa "nästa gång de kommer ska du med" och det var han, säger Pär och skrattar.

Hela familjen

Han berättar att de gärna åker på olika konserter och nästan alltid så brukar hela familjen vara med.

– Bruce Springsteen och Bob Dylan har det blivit några gånger också, men Stones är tveklöst nummer ett, konstaterar han.

Hur kom det sig att du blev en sådan Stonesdiggare?

– Generationen innan mig gillade väl mest Elvis och Tommy Steele, men sedan kom ju explosionen med många engelska band där Beatles var klart störst.

För välpolerade

– Men de var lite för välpolerade för min smak, då tilltalade Stones mig med sin mer råa musikstil. 1964 köpte jag första plattan, en singel. Sedan har jag köpt rubbet som de gett ut berättar Pär.

Du kanske kan tänka dig att gå på någon mer konsert om de kommer hit igen?

– Du, jag vill bara tala om för dig, att allt smör i Småland och mer därtill, skulle inte kunna hindra mig, säger kyrkoherden Pär Persson med eftertryck.

Pop