En död person påträffades utanför Eksjö på söndagen.

Polisen har bekräftat att den döda personen är den 21-åriga Nathalie som har varit försvunnen sedan lördagen den 15 december.

Klockan 15 öppnade Eksjö kyrka för dem som behöver prata, eller bara söka tystnad och gemenskap.

– Eksjö kommuns POSOM-grupp är inkallad och kommer finnas här för den som vill prata. Det finns även möjligheter att tända ljus för Nathalie, säger pastor Urban Gustafsson och berättar att man, till en början, har bestämt att kyrkan hålls öppen i tre timmar:

– Sedan får vi se vad som händer under kvällen. Det är möjligt att det blir längre än så.

Urban Gustafsson var på plats tillsammans med kyrkoherde Per von Stöckel-Walett och Carina Andersson, samordnare för POSOM krisgrupp i Eksjö.

– Det här är en stor händelse för Eksjö som berört väldigt många människor. Det är många som varit med i sökinsatsen och blivit påverkade och det är förstås tragiskt att få veta hur det slutat, samtidigt som det kan vara bra med ett avslut. Nu kan det riktiga sorgearbetet inleda. Nu vet man att hon är återfunnen och den oron är borta när man inte vet vad som hänt, det för med sig så mycket tankar, förklarar Carina Andersson.

Annons

Det har varit en svart vecka för Eksjö kommun och i lördags natt inträffade en svår trafikolycka utanför Hult där en 15-årig pojke omkom.

Vad säger man till alla sörjande?

– Vi i kyrkan lyssnar och ber gärna med människor som vill det. Det är förstås tråkigt när sådant inträffar så här nära en storhelg, en familjehelg som alla ser fram emot. Det är tungt, men så här är livet och det måste gå vidare, säger Urban Gustafsson.

Relaterat: Polisen bekräftar: Nathalie hittad död