Anthon Hernod har GSK som moderklubb men lämnade klubben 2011 för Grums Hockeygymnasium. Efter flera år i ligakonkurrenten Jonstorps IF är 26-åringen nu klar för en återkomst till Gislaved.

Förde upp GSK

Under våren 2017 lånades han ut till GSK och var en del av laget som tog klivet upp till division två. Med sina fem mål på åtta matcher var han en av de stora hjältarna. Nu är forwarden taggad för att vara tillbaka, på en permanent deal.

Detta känns roligt, ser ut att bli ett riktigt bra lag så det kan bli en spännande säsong. Har varit tre år i Grums och åtta i Jonstorp men nu var det dags att röra sig hemåt. Sedan tidigare har jag spelat med (Denis) Suvajac men jag har koll på -95:orna också som brorsan (Albin Hernod) spelade med, och många var ju även med när vi kvalade upp för ett par år sedan. Målet är alltid att vinna så mycket matcher som möjligt och gå så långt som möjligt, och det kan gå riktigt långt i år, men det får tiden utvisa, säger Hernod till GSK:s hemsida.

Vann interna skytteligan

GSK Hockey själva är naturligtvis också nöjda med att värva till sig Hernod och väljer att lyfta fram hans målskytte som en viktig faktor.

– Efter många år hos våra kollegor nere i Jonstorp så har vi äntligen lyckats knyta tills oss Anthon vilket vi så klart är nöjda med! Han är en stabil forward med bra skott och spelsinne. Sen har han också en känsla för att göra mål vilket han har visat tidigare säsonger och det hoppas vi givetvis att han ska plocka fram även denna säsong, säger GSK:s Mattias Bjelke i en kommentar.

Annons

Anthon Hernods bästa säsong var 2017/18 då han gjorde imponerande 24 mål och 37 poäng på 36 matcher för Jonstorp. Detta gjorde att han vann klubbens interna skytteliga med hela sju måls marginal. Totalt har han spelat 249 matcher i division två och gjort 146 poäng.