Den kritikerrosade barnteaten Guji Guji gästade på fredagen Hammargården och deras after förskola/after skola.

Barnteatern Guji Guji spelas av Li Molnar Kronlid, Hanna Bylund och Maria Södermark från den Stockholmsbaserade Boulevardteatern.

Annons

Berättelsen börjar med att ett stort ägg rullar in i mamma Ankas bo. När ägget kläcks tittar en krokodilunge ut - "Guji Guji" ropar han och så får han heta.

Krokodil eller anka?

Tillsammans med sina anksyskon växer han upp i tron om att han är en anka. Ankmamman har inga som helst problem med att Guji Guji är olik de andra syskonen, hon älskar alla sina barn precis som de är. Problemen börjar när det dyker upp två stora krokodiler som påstår att Guji Guji inte är en anka utan en blodtörstig ankätande krokodil, precis som dem. Krokodilungen börjar då fundera på vad han egentligen är – en anka eller en krokodil. Berättelsen är fritt spelad efter boken Guji Guji av Chih-Yuan Chen.

– Vi är just nu ute på en turné i Småland, berättar Li Molnar Kronlid, som spelar Guji Guji i berättelsen.

Spännande koncept

– Det är jättekul att vara här i Gnosjö och det är ett väldigt spännande projekt med konceptet after förskola/after skola. Mer sådant, säger Hanna Bylund som spelar ankmamman.

– Den var bra. Guju Guji var roligast, säger Tilda Lidh, samtidigt som hon poserar på en bild tillsammans med skådespelarna efter föreställningen.

– Krokodilen var häftigast, säger Elton Walfridsson.