Ricky Burton, organist i Gislaveds församling, har under lång tid fått önskemål om en kör för helt oerfarna sångare. Efter jul kom han äntligen till skott med hjälp av initiativtagaren Anette Lundin.

– Ricky sa att om jag får ihop 15 personer så kan vi köra, men räkna bara med två-tre stycken första gången, berättar Anette.

Men över en natt hade 27 personer anmält sig efter ett inlägg på Facebook. Första körövningen kom över 50 personer till församlingshemmet i Gislaved och nya medlemmar trillar in hela tiden. Namnet Kören för oss som inte kan sjunga säger kanske det mesta.

– Det handlar om att jobba med rösten och ha roligt. Det ska vara skratt och gemenskap. Sedan får man långsamt och försiktigt uppmärksamhet på sin röst, säger Ricky Burton.

Man behöver alltså inte kunna läsa noter eller ha körerfarenhet.

– Enda kravet är att man kommer in med ett glatt humör och åker därifrån ännu gladare.

Och gensvaret har varit långt över förväntan.

– Många pratar om hemska prov i skolan där de fått sjunga solo och magistern avrått dem från att fortsätta sjunga. Många har hyst en längtan till att sjunga men inte vågat av olika anledningar, säger Ricky.

– De är överväldigade, alla är helt lyriska. Nu skriver de på Facebook att de inte kan vänta till nästa gång och "vilken adrenalinkick!", säger Anette.

Hur låter då en kör med folk som "inte kan sjunga"?

– Jag tycker det går riktigt bra. Det går att forma dem på ganska kort tid. De har ett sinne för klang. Och de vågar, säger Ricky.