I fredags meddelade Gislaveds kommun att man erbjuder gratis duschmöjlighet för alla invånare med sinad brunn och nu gör Gnosjö kommun samma sak.

– Vi är ju ansvariga för kommunens invånare och då är det här en enkelt sätt att erbjuda det. Framför allt är det grävda brunnar som sinar och då erbjuder vi att kunna sköta hygienen och duscha, säger kommunalrådet Kristine Hästmark (M).

"Gör vad vi kan"

Invånare med egen brunn som har sinat har alltså nu möjlighet att få duscha i Töllstorpshallens motionsdel.

Gäller det bara de som inte har något vatten alls i brunnen eller gäller det även om vattnet i brunnen har börjat sina?

– Det är väl egentligen när vattnet är slut, men ser man att vattennivån börjar bli oroväckande låg så kan man självklart komma, så att man kan spara det vattnet till matlagning. Vi gör vad vi kan för att hjälpa dem.

Hur vet ni att de som vill duscha gratis verkligen har en sinad brunn?

– Det litar vi på. Man duschar ju inte borta i första hand. Vi har ju redan nu fria duschar i motionsdelen för när man har varit ute och sprungit i motionsspåren, men det kanske inte alla tänker på.

Annons

Erbjudandet om gratis dusch gäller under motionsdelens ordinarie öppettider: måndag till fredag 06-21 samt lördag till söndag 06-17.

Vattenutkast för dricksvatten

Kommunen meddelar också att det finns möjlighet att fylla dunk med dricksvatten för hushållsbehov, via ett vattenutkast på utsidan av sporthallens entré.

– Det finns en kran på utsidan där man kan fylla på dricksvatten, säger Kristine Hästmark.

Erbjuder inte längre slåtter

På ett inlägg på kommunens hemsida skriver man också om att man, på grund av brandrisken, inte längre erbjuder slåtter på kommunens marker, men att det kan vara aktuellt att djurhållare får låta sina djur beta, med egenuppsatt stängsel.

Man meddelar också att bevattningsförbudet gäller i samma omfattning som tidigare. Det tas också vattenprov vid de badplatser, som finns listade på kommunens hemsida, oftare än vanligt. Hittills har dessa prover visat på tjänligt vatten, men med höga temperaturer.