Spridningen av artiklar om det äldre paret som blivit trakasserade i Gnosjö har blivit mycket stor. Nu går kommunen ut med information så att häxjakten på dem ska få ett slut. Kristine Hästmark (M), kommunalråd i Gnosjö kommun, menar att det målats upp en felaktig bild av att kommunen inte gör någonting.

– Det här har nått otroliga proportioner. Vi vet inte vart det här barkar hän, det känns riktigt obehagligt, säger hon.

Hatiska kommentarer

På kommunens hemsida har man nu lagt upp ett inlägg om vad kommunen har vidtagit för åtgärder, vilka tidningen också berättat om.

Annons

– Artikeln publicerades på lördagen och det första jag gjorde på måndagsmorgonen var att träffa fältarna, ringa polisen och även paret själva. Vi tog det på väldigt stor allvar, säger Kristine Hästmark.

Barbara Gustavsson och Åke Samuelssons situation har förekommit på olika forum där hatiska kommentarer har publicerats, och tonen på många kommentarer på kommunens Facebooksida har varit hätsk.

LÄS MER: Äldre par trakasseras av ungdomar i Gnosjö

LÄS MER: Starka reaktioner efter trakasserier mot äldre

Samtal från hela Sverige

– Vi har hela veckan fått samtal från Bankeryd, Nora, Strängnäs och så vidare där folk skriker på oss och säger att vi inte gör något, men det är inte sant. Vi har vidtagit åtgärder, säger Kristine Hästmark.

Fältarna har varit i området fler gånger under veckan men har då inte stött på några ungdomar alls på fotbollsplanen vid Barbaras och Åkes hus. Om dialogen med polisen har visat resultat ännu kan Kristine Hästmark inte gå in på.

– Polisen har framfört att man inte vill gå in på hur man jobbar. Men vi har som sagt en dialog med dem, säger hon.