Kommunens kommunalråd, Gert Jonsson (M) och Kent Williamsson (S) var med som ledare när UC-UG i samarbete med HV71 bjöd 50 av kommunens ungdomar på hockey i projektet ”Min första HV match”.

Resan blev lyckad, till stor del beroende på att hemmalaget vann på straffar – mot Djurgården.

Samarbetet mellan HV 71 och fritidsgårdarna UC-UG har pågått i snart två år. HV 71 står för hockeybiljetter och UC-UG bekostar bussresan. Ungdomarna åtföljdes av ledare från Fågelforsskolan, kommunens fältsekreterare och personal från fritidsgårdarna UC-UG. Och, som sagt, kommunalråden som fick ta på sig de blå ledarjackorna.

Annons

— Vi har nu genomfört sex resor i det här projektet. Det bygger på samarbete mellan fyra olika förvaltningar och att våra kommunalråd följer med ser vi som grädde på moset säger Tommy och ler med hela ansiktet.

Han berättar att biljetterna har fördelats till ungdomar från kortis, särskola och ensamkommande från kommunens HVB-hem.

— Vi försöker även att tänka ur ett genusperspektiv och locka med flickor på matcherna, berättar Tommy.

Nästa möjlighet för kommunens ungdomar blir den 22 februari 2017, då regerande mästarna, Frölunda, står för motståndet.

”Min första HV-match”, nu på sin tredje säsong, riktar sig främst till barn och ungdomar, men även vuxna, som av ekonomiska, sociala, kulturella eller andra skäl tidigare inte haft möjligheten att se en hockeymatch.

Vid 17 matcher under den kommande säsongen avsätts en sektion med 300 platser till projektet.