Så var det åter dags för Navets årliga aktivitetsdag i sporthallen. Redan strax efter klockan tio på förmiddagen när tidningen gjorde ett nedslag, var det minst sagt "knökfullt" med barn i olika åldrar.

Hinderbana och dartfotboll

Kön är lång till den stora uppblåsbara hinderbanan där man tävlar mot varandra, även dartfotbollen där man kan vinna en biobiljett lockar många.

Kushtrim Brahimi, fritidsledare på navet berättar att det är två gånger om året som man arrangerar den här aktivitetsdagen, på sportlovet och på höstlovet.

– Det är lika populärt år från år, just nu tror jag faktiskt att det är rekord i antal barn här, säger han och fortsätter:

– Jag tror det är åttonde året som vi kör det här evenemanget nu.

Udda cyklar

Valentina och Jasmin är två av alla de barn som har hittat till sporthallen denna tisdagsförmiddag.

– Vi gillar bland annat att leka och prova på de udda cyklarna, men tävla i den stora hinderbanan är nog det roligaste, säger de och rusar sedan snabbt vidare.

Adrian Lilja gav sig på den mekaniska tjuren, där det gäller att försöka att hålla sig kvar så länge som möjligt.

– Jag lyckades sitta kvar ett tag, men till slut ramlar man av, säger Adrian som hunnit prova på både hoppborgarna och de udda cyklarna.

Tio år till

Klockan börjar närma sig lunchtid och för tillfället är det lite färre barn i sporthallen.

– I eftermiddag fyller det på med lite äldre barn, säger Kushtrim Brahimi.

Annons

– Att så många kommer år efter år, det är det som gör att det är roligt att hålla på. Vi fortsätter nog tio år till, minst.