Lejonens lag är i princip färdigt inför den kommande säsongen. Den senaste tiden har sportchef Anders Fröjd presenterat flera förare som klara för nästa år. Sent under fredagskvällen blev det också officiellt att Krzysztof Kasprzak har skrivit på för Lejonen.

34–årige Krzysztof Kasprzak, som kommer att gå in med ett snitt på 1,385 i Lejonen, är ett välkänt namn på de svenska speedwayovalerna. Kasprzak körde i höstas för Målillaklubben Dackarna som tog sig till SM–final men där förlorade mot Smederna. Inför säsongen 2015, då Lejonen var tillbaka i elitserien igen, skrev Krzysztof Kasprzak på för Gislavedsklubben. Den polske stjärnan var då VM–tvåa sedan han slutat på andra plats i GP–serien 2014 efter Greg Hancock.

Kasprzak är född 1984, kommer från Leszno i Polen och har tidigare representerat flera svenska klubbar som Smederna, Valsarna, Västervik och Dackarna. Under hösten i år skrev han på för Dackarna som ersättare för skadade Patryk Dudek. Krzysztof Kasprzak, som hade en bra säsong i polska ligan den här säsongen, var med och tog Dackarna till SM–final efter vinst över Västervik i semifinalen.

Lejonens senaste nyförvärv kommer att få en viktig roll i laget tillsammans med Jarek Hampel och Nicolai Klindt. Den sistnämnde är ny i Lejonen inför nästa år tillsammans med Krzysztof Kasprzak. Hampel, Timo Lahti, Mathias Thörnblom och Rohan Tungate har förlängt sina kontrakt medan Kacper Woryna hade kontrakt sedan tidigare.

Annons

När det gäller Timo Lahti och Mathias Thörnblom finns det säkert mer att hämta kommande säsong. Lahti har tidigare levererat fint men hade ett lite tyngre år medan Thörnblom säkert kommer mer till sin rätt då han är tillbaka på reservplats.

Sju förare är klara i Lejonens lag. Möjligen att det kan bli något intressant ytterligare. Tomas H Jonasson träffade Lejonen i veckan, där är inget klart men sista ordet kanske inte är sagt mellan Lejonen och Jonasson.

Lejonens lag just nu med snitt inom parentes: 1) Krzysztof Kasprzak (1,385), 2) Timo Lahti (1,414), 3) Jarek Hampel (1,868), 4) Rohan Tungate (1,542), 5) Nicolai Klindt (1,667), 6) Kacper Woryna (1,196), 7) Mathias Thörnblom (0,500).