— Vi är jätteglada naturligtvis! Vi har varit positiva hela tiden, men man har inte vågat ta ut något i förskott, säger Niklas Skillby när han nås av beskedet.

— Det är fantastiskt! Nu äntligen är sista pusselbiten på plats, säger också Luis Gonzales i 331 Wernamo.

— Vi har fått vänta länge, men det är resultatet som räknas.

Sista miljonen

— Nu är det klart! Vi fixade den sista miljonen, kunde Gottlieb Granberg (M), ordförande i tekniska utskottet, bekräfta efter att han skrivit på protokollet från utskottets sista sammanträde för året.

För att fullfölja de planer man hade från början sa majoriteten i utskottet ja till att ta en miljon kronor från kontot för parker. Det var vad som fattades efter kommunfullmäktiges budgetbeslut i november.

Som konstverk

— Det har varit en lite konstig diskussion. Vi sa ju alla att vi ville ha något konstnärligt, som smälter in i parken och förhöjer värdet, påpekar Gottlieb Granberg apropå att det under processen låtit som att man måste skala av alla kringkostnader och bara bygga en betonganläggning. Detta eftersom den annars ansågs bli för dyr. Nu landar man på 5,7 miljoner kr för själva skejtparken och ytterligare en miljon för utsmyckning.

Allt är med

— Nu är det verkstad som gäller! säger projektledare Joakim Norgren.

Annons

Han poängterar att resultatet kommer att bli exakt det föreningarna efterfrågat och det man skissade på från början. Det enda som saknas är att utveckla belysningen till konstljus.

— Men i görligaste mån ska vi dra tomma rör för att göra det möjligt i en framtid, förklarar han.

Inleder året

— Nu börjar vi prata byggnation, säger Joakim Norgren och ser också fram emot processen efter årsskiftet.

Vinnande entreprenör är klar sedan tidigare, Gustav R Johansson, Ljungby, med löfte om uppdrag under förutsättning att man hittade pengar. Det betyder att januari går till detaljprojektering med hopp om att starta markarbeten i februari om vädret tillåter.

Rullar i november

— Sedan börjar gjutningen i maj-juni. Den pågår under väldigt lång tid till oktober. Första brädan ska kunna rulla i november, säger Joakim Norgren.

Alla inblandade är medvetna om att det finns de som inte är nöjda med att skejtparken kommer till stånd, bland annat för att man är rädd för att det förfular.

— Jag tror inte någon kommer att bli besviken när det är klart, säger Joakim Norgren.