Det har varit ett turbulent år på Jönköping Airport i frågan om sträckan Jönköping-Stockholm. Under en period flög både BRA och Air Leap sträckan vilket i vintras resulterade i att Air Leap upphörde med sin flyglinje på grund av konkurrensen. Några månader senare meddelade dock även flygbolaget BRA att de till sommaren skulle lägga ner linjen. Då hänvisade de till dålig lönsamhet och lågt passagerarflöde.

Nu berättar Jönköping Airport på sin hemsida att Air Leaps flyg från och med den 26 augusti åter igen kommer att trafikera sträckan.

Air Leap kommer att flyga med en Saab 340 med plats för 32 passagerare istället för BRA:s Fokker 50 som tog 50 passagerare. Sammanlagt blir det 15 avgångar i veckan i båda riktningar.

– Mycket glädjande att Air Leap väljer att börja flyga mellan Jönköping och Arlanda och det visar ju på att flygbolaget tror på Jönköpingregionens framtida utveckling, kommenterar Rony Forsberg, vd på Jönköping Airport.

Air Leap

Air Leap är ett svenskt flygbolag som grundades i juni 2018 i efterdyningarna av Nextjets kon..

Air Leap

Air Leap är ett svenskt flygbolag som grundades i juni 2018 i efterdyningarna av Nextjets konkurs. Ägarna är norska Olsen gruppen AS som har sin huvudverksamhet i fiskenäringen.

I dagsläget flyger Air Leap reguljärt mellan sex olika flygplatser i Sverige, Norge och Finland.