Förskolan har utvecklats en del sedan Bullerbyn version 1 byggdes 1975. Kristdemokrater från Vaggeryds kommun visades i de helt nya lokalerna som vuxit med en avdelning. Nytt är också matsalen och köket, där maten lagas på plats till både förskola och intilliggande Sörgårdsskolan.

Läs mer: Äldsta förskolan bjöd på ljus värme och tårta

Politikerna noterade bland annat utesovsängarna och serveringsborden, där barnen själva kan ta sin mat. Om detta kommer vi att berätta mer senare i veckan.

Göms på institutioner

Erikshjälpens biträdande generalsekreterare Mattias Ingesson, som hoppat in som ersättare för Acko Ankarberg i riksdagen berättade om sitt arbete i Vitryssland. Där arbetar Erikshjälpen med att förändra synen på funktionshindrade barn, som i dag göms undan på institutioner.

Under årsmötet omvaldes Thomas Axelsson som ordförande, med Anna Vingrahn som vice. Övriga ledamöter i styrelsen är Jenny Larsen, Maritha Bengtsson, Nicklas Nordqvist, Sofia Isaksson och Hanna Willermark. Thomas nominerades även till distriktsstyrelsen.

Relaterat: Ebba Busch Thor (KD) om duster med Jimmie Åkesson (SD)

Vid mötet antogs ett uttalande som innefattade 5-klöverns politik. Områdena sjukvård, äldre och trygghet betonas: Flytta vårdcentralen till ett mer centralt läte, bättre förebyggande friskvård, enklare biståndsbedömningar, möjlighet till alternativa driftformer och fler kontor för närpoliser i kommunen.

Annons

Relaterat: "Vaktmästarna har en tendens att hänga kvar länge"