APP har verksamheter inom projektutveckling, fastighet och finans. De gamla ägarna minskar sina andelar i sitt ägande men kommer att fortsätta med samma roller inom bolaget.

Annons

Vaggerydsföretaget startade för ungefär 20 år sedan med några få anställda. I dag omsätter Gärahov drygt 1,5 miljarder kronor och har en innevarande orderstock om 2,5 miljarder. Bolaget har sedan starten varit i ständig tillväxt. Bolaget finns idag förutom med huvudkontor i Vaggeryd med distriktskontor i Malmö, Jönköping, Linköping och Stockholm. Gärahov har bland annat varit en aktiv aktör i uppförandet av Munksjöstaden med Munksjötornet i blickpunkten.

Förstärker likviditeten

— Utöver att vi omgående förstärker likviditeten i bolaget så förbinder sig APP att vara finansiär i egenutvecklade fastighetsprojekt inom området samhällsfastigheter. Vi ser fram mot att jobba tillsammans med Gärahov och ser många områden som vi kan tillföra resurser, engagemang och kompetens säger APP:s huvudägare och ordförande, Anders Öman i ett pressmeddelande.

— Vi jobbar redan nu med några spännande markförvärv som kan komma i spel under första kvartalet, Vi tycker vi har hittat en perfekt partner säger Per Larsson, vd, grundare och delägare i Gärahov.

— Vi är i grunden ett Småländskt ägar- och värderingsstyrt bolag. Den här affären betyder inte på något sätt att detta förändras utan vi ser snarare en förstärkt profil i dessa frågor, säger Per Larsson.

Ingen av parterna vill uttala sig om köpeskillingen.