Vi har tidigare berättat om Gislavedsbon Carita Postma Kaukosalo, vars bror Kaj Linna sitter livstidsdömd för ett mord i Kalamark utanför Piteå för 13 år sedan.

Läs mer: Hennes bror får resning i HD

Hon har länge drivit kampen för att bevisa broderns oskuld. I december beviljades brodern resning i Högsta domstolen, vilket öppnade för ett eventuellt frikännande.

Annons

På måndagen kom åklagaren med beskedet att rättegången ska tas upp på nytt, skriver DN.se. Det innebär att åklagaren inte anser att Linna ska frias utan en ny prövning, skriver tidningen.

Värnamo Nyheter var på plats hos Carita Postma Kaukosalo när beskedet kom.

– Jag tror inte att det finns ord att beskriva det här just nu, säger hon.

Nu är frågan ifall hovrätten godkänner åklagarens yrkande och om de anser att Kaj ska hållas fängslad till rättegången, enligt Carita Postma Kaukosalo.

– Jag tror att de vill lösa den här skandalen, säger hon.

Hon berättar att hon fortfarande är hoppfull, men att åklagarens yrkande inte var vad hon hoppats på.

– Förvisso förväntat, men inte vad jag hoppades på. Jag tycker inte att Kaj ska sitta en sekund längre än nu. Varenda sekund är en tortyr för Kaj och alla som älskar honom.

– Nu har någon bestämt över honom och hans liv i 13 år. Det enda som är viktigt för mig är att jag får se min bror gå ut genom de där dörrarna. Sedan är han fri att göra vad han vill. Han har inte fått säga vilka kläder han vill ha eller vilken mat han vill äta, inte fått känna solen på huden, andas frisk luft, se natthimlen eller sina barn. Det är tjocka murar i fängelset.